Gıdamızı Nasıl Daha Uzun Ömürlü Saklarız?

Gıdamızı Nasıl Daha Uzun Ömürlü Saklarız?

Tüketim alışkanlıklarımızı değiştirmeye başladığımız bu dönemde, sosyal mesafelenmeyi sağlıklı uygulayabilmek için çözümler arıyoruz. Online siparişle ya da marketlerden en çok gıda alışverişi yaptığımız ise kesin. Ancak alışveriş sayısını azaltmak için gıdaları uzun ömürlü saklamaya ihtiyacımız var, bu nedenle neler yapabiliriz senin için inceledik.

Patateslerin nem ve güneş ışığına maruz kalmaması gerekiyor; bu yüzden onları bir sepet veya çuval içinde saklamak gerekli.
Patateslerin nem ve güneş ışığına maruz kalmaması gerekiyor; bu yüzden onları bir sepet veya çuval içinde saklamak gerekli.
  • Buzdolabının sıcaklığı, gıdaları koymadan önce kontrol etmen gereken ilk şey olabilir.  Bahar aylarında sıcaklığın 3-4 derece civarında olması gerekiyor. Bu sıcaklık, yiyecekleri dondurmadan mümkün olduğu kadar uzun süre taze tutacaktır.
  • Domatesleri aldıktan sonra hemen buzdolabına koyuyoruz. Aslında bu domates saklarken en sık yapılan hatalardan biri; onları soğuk değil, serin tutmamız gerekiyor. Aşırı soğuk, domates gibi gıdalara zarar verebiliyor. Buzdolabına koymadan önce bir süre domatesleri dışarıda bekletmek ve tamamen olgunlaşmalarını beklemek işine yarayacaktır.
  • Çok sevdiğimiz patatesleri saklamak için evin serin ve güneş görmeyen bir yerini bulmalısın. Patateslerin nem ve güneş ışığına maruz kalmaması gerekiyor, buzdolabı ise uygun bir alternatif değil. Sepet veya çuval içinde saklamak, bunlar yoksa temiz bir kapalı kutu kullanmak gerekli.
  • Soğanlar ve patateslerin aynı yere konması maalesef en çok yapılan hatalardan biri. Beraber durmaları soğanların erken bozulmasına sebep oluyor. Eğer soğanlarını çuvalda saklıyorsan, çuval yere temas etmemeli, asarak saklamayı tercih edebilirsin. Alternatif bir çözüm arıyorsan balmumlu kumaşlar işine yarayabilir. 
  • Evdeki bakliyatları plastik poşetlerde veya kendi ambalajlarında saklamak yerine, cam kavanozlarda ya da bez keselerde muhafaza etmeni öneririz. Mumo pamuklu hububat keselerini burada bulabilirsin
  • Bu dönemde en fazla tüketmemiz gereken yeşillikler en çabuk bozulan gıdalar arasında. Sirkeli suda bekletip iyice kuruladıktan sonra, plastik poşet vb. tek kullanımlık plastikler ya da gazete yerine, balmumlu kumaşları ve keseleri  saklamak için tercih edebilirsin. Balmumlu kumaşlar, antibakteriyel içerikleri sebebiyle yeşilliklerin çok daha uzun süre taze kalmasını sağlayacaktır.